Veelgestelde vragen

Vragen over Golf Challenge Exloo

Op de drivingrange van Golfpark Exloo staan minimaal 2 en maximaal 4 doelen in de vorm van ringen die op masten zijn geplaatst. De masten zijn in hoogte verstelbaar en daarmee aanpasbaar aan de moeilijkheidsgraad van een Golf Challenge wedstrijd. De ring heeft een diameter van 1.40 meter en is voorzien van een net met een golfbalsensor.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de Swing & Win wedstrijd wordt een van deze ringen geactiveerd. Iedere speler krijgt per deelname een aantal golfballen en speeltijd. Je gaat naar je afslagplaats op de drivingrange (zie informatie op de ledschermen) en je maakt je gereed voor de start. Op de schermen wordt met een geluid en lichtsignaal je start en het einde van je speeltijd aangekondigd. De volgende speler neemt daarna je plaats in.

De sensor registreert de score en activeert geluid- en lichtsignalen. De score wordt vermeld op grote ledschermen aan de zijkant van de driving range en bij de masten. Het spel pauzeert automatisch zodra je scoort. Scoor je buiten de speeltijd? Dan wordt je score niet meegeteld in de competitieresultaten.

Iedereen mag meedoen. We raden je wel aan eerst lessen of een clinic te volgen, omdat winnen zonder ervaring erg moeilijk is. Op de pagina spelvormen vind je meer informatie over (groeps)clinics onder leiding van een professional.

Door je in te schrijven via de pagina reserveren. Bij het reserveren kun je ook een account aanmaken. Na registratie heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor een geplande wedstrijd in de agenda. Aanmelding kan uitsluitend via deze website. Deelname aan de Swing & Win wedstrijden is gratis bij aankoop van een 18 holes greenfee. Je kunt ook een los ticket kopen.

Iedere wedstrijd heeft een minimum en maximum aantal deelnemers. Dit aantal wordt vermeld bij de activiteiten op de pagina reserveren.

De wedstrijden worden meestal in de weekenden georganiseerd. Meer informatie vind je op de Golf Challenge website.

De sluiting van inschrijving is 24 uur voorafgaand aan de start van de Swing & Win wedstrijd.

De deelnemer ontvangt een van tevoren vastgesteld aantal golfballen waarmee de speler in een van tevoren vastgestelde tijdsperiode kan slaan. Gemiddeld duurt een keer deelnemen 10 minuten.

Op de drivingrange wordt op beeldschermen je resterende speeltijd in seconden aangegeven.

Je krijgt op aangeven van de spelleider en de informatie op het scorebord (groot ledscherm) de melding om naar je afslagplaats te gaan. De klok op het ledscherm en het scherm bij de ring geven aan hoeveel tijd je hiervoor hebt. Hierna wordt automatisch je speeltijd gestart en weergegeven op de ledschermen.

Iedere Swing & Win wedstrijd start met een vast startbedrag. Dit bedrag wordt met iedere nieuwe speler automatisch verhoogd zolang er niet wordt gescoord door een van de deelnemers. Is er gescoord? Dan gaat de prijs daarna weer terug naar het startbedrag. Iedere nieuwe wedstrijd start met het eindbedrag van de vorige wedstrijd.

Gratis deelnemen aan de Swing & Win kan alleen bij aankoop van een 18 holes greenfee. Je kan zelf op de golfbaan besluiten en aangeven of je 9 of 18 holes wil gaan lopen.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om mee te kunnen doen de Swing & Win wedstrijden.

Ja. Je meldt je aan via je persoonlijke Golf Challenge account. Je kan deelnemen na aankoop van een greefee of een los ticket (een greenfee is een toegangsbewijs voor het golfen op de 18 holes golfbaan). Inschrijving verloopt per wedstrijd. Je kunt je niet voor meerdere wedstrijden tegelijk inschrijven.

Dit hangt af van het aantal reserveringen. Indien een wedstrijd is volgeboekt ( het aantal beschikbare plaatsen wordt op de homepage vermeld) dan wordt een nieuwe wedstrijd gepland op een later moment.

Nee, meedoen met Swing & Win kan alleen via de pagina reserveren op deze website en contact verloopt uitsluitend per e-mail of via het contactformulier op de website.

Op de pagina reserveren zie bij de activiteiten wat de actuele hoogte van de Swing & Win prijs is.

Dit bedrag wordt door de organisatie gestort op het bankrekeningnummer dat je hebt geregistreerd in je account.

Zodra deze op de pagina reserveren is vermeld.

Ja. Hiervoor is de Golf Challenge groepscompetitie module ontwikkeld die zeer geschikt voor een bedrijfsuitje of golfclubcompetities in combinatie met golfen op de 18 holes golfbaan.

Een greenfee is 1 jaar geldig en je kan zelf je aanvangstijd (teetime) boeken in overleg met de coördinator van Golfpark Exloo.

Ja, dat mag. Tenzij anders aangegeven op de website.

Als je je 48 uur van te voren afmeldt, dan wordt het bedrag van een los gekochte Swing & Win ticket teruggestort en je deelname geannuleerd. Je greenfee is een jaar geldig.

Ja. De wettelijk bepaalde belasting wordt betaald door de winnaar van Swing & Win en wordt automatisch door de Stichting Golfpromotie Drenthe ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst.

Vragen over golf

Golf is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je de basisprincipes en -vaardigheden een beetje onder de knie hebt, beleef je al snel veel plezier aan het golfspel. Je begint met lessen op de drivingrange onder leiding van een golfprofessional. Met name voor de golfsport is het gezegde “Oefening baart kunst” van toepassing. De leskosten houd je laag door bijvoorbeeld deel te nemen aan de Golf Challenge clinics die gericht zijn op het verbeteren van je golfvaardigheid. Tevens ontvang je dan vele tips om te oefenen voor de Golf Challenge competities op de drivingrange en Swing & Win wedstrijden onder leiding van een professional.

Op de meeste banen moet je in het bezit zijn van een EGA handicapregistratie. Bij Golfpark Exloo mag je ook zonder ervaring of registratiebewijs 9 holes lopen. We raden je aan om een golfles of een clinic te volgen op de drivingrange. Zie ook de golfchallenge training en clinic programma.

De EGA handicapregistratie geeft aan dat je de basistechniek van golf beheerst en de basisregels waaronder regels op het gebied van veiligheid, kent.

Ja. En je hoeft nergens lid te zijn. Het gebruik van de drivingrange bij Golfpark Exloo is gratis, maar je betaalt voor de huur van golfballen (20 ballen voor €1).

Nee. Je kunt lessen volgen zonder clublidmaatschap, bijvoorbeeld met een clinic of een introductieles. Zie het Golf Challenge Clinic programma op de pagina reserveren.

Geen, als je gaat golfen onder begeleiding van een golfleraar. De golfclub heeft golfclubs te leen. Als je op eigen houtje gaat oefenen, kun je een golfset huren bij de receptie. Het is verstandig om pas tot aanschaf van eigen clubs over te gaan als je een aantal lessen hebt gevolgd en weet dat je met golf verder wilt gaan. Vraag zeker je golfleraar om advies bij het kopen van clubs!

Kleding die comfortabel zit en waarin je goed kunt bewegen. Er gelden op Golfpark Exloo geen strikte kledingvoorschriften. Sportieve schoenen of gymschoenen voldoen in het begin. Ga je regelmatig golfen? Kies dan voor golfkleding en –schoenen.

Volgens de officiële golfregels mogen er maximaal 14 golfclubs in je tas zitten. De meeste (beginnende) golfers hebben voldoende aan minder clubs. Een halve set clubs (driver, hybride, ijzer-7, pitchingwedge, sandwedge, putter) is in het begin meer dan genoeg. Natuurlijk heb je een golftas nodig en zijn golfschoenen handig. Golfballen zijn er in alle soorten en maten maar als beginner kan je beter beginnen met goedkope golfballen of een setje gebruikte ballen kopen (lakeballs).

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. De beroemdste golfer ter wereld, Tiger Woods, maakte op 6-jarige leeftijd al zijn eerste 'hole-in-one'.