Veelgestelde vragen

De Golfchallenge

De Golfchallenge bestaat uit verschillende arrangementen die jou uitdagen en ook heel leerzaam zijn. Een onderdeel van ieder arrangement is de Swing & Win: een uitdagend behendigheidsspel. Binnen de arrangementen is er afwisseling tussen spellen en lessen. Je kan een arrangement boeken op de reserveringspagina.

De Golfchallenge is voor iedereen. Als je geen golfervaring hebt raden we aan om van te voren ons arrangement ‘Golf onder begeleiding’ te volgen. Winnen bij de Swing & Win zonder ervaring is namelijk lastig. Bekijk onze arrangementen voor de verschillende mogelijkheden.

Dit verschilt per arrangement. Zie de reserveringspagina.

Ja, dit is toegestaan. Tenzij anders aangegeven op de website.

Swing & Win

Op de driving range van Golfpark Exloo staan 4 doelen in de vorm van ringen die op masten zijn geplaatst. De masten zijn in hoogte verstelbaar, hierdoor kan de moeilijkheidsgraad van de wedstrijden ook verschillend zijn. De ring heeft een diameter van 1.40 meter en is voorzien van een net met een golfbal sensor.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de Swing & Win wedstrijd wordt een van deze ringen geactiveerd. Iedere speler krijgt per deelname 5 golfballen en 1 minuut speeltijd. Je gaat naar je afslagplaats op de driving range en je maakt je gereed voor de start. Op LED schermen wordt met een geluid en lichtsignaal je start en het einde van je speeltijd aangekondigd.

De sensor in het doel registreert jouw score en activeert geluid- en lichtsignalen. De score wordt vermeld op grote LED schermen en bij de masten. Het spel pauzeert automatisch zodra je scoort. Scoor je buiten de speeltijd? Dan wordt je score niet meegeteld in de competitieresultaten.

De Swing & Win is onderdeel van alle arrangementen van de Golfchallenge. Ook kan je een plek reserveren bij aankoop van een 9 of 18 holes greenfee.

Het minimum aantal voor een Swing&Win wedstrijd is 4 personen en er is geen maximum aantal personen per ronde. Als een wedstrijd niet door kan gaan dan ontvang je hierover per mail een bericht.

Elke dag van de week kan een Swing & Win wedstrijd worden georganiseerd. Zelfs ‘s avonds. Ga naar de reserveringspagina en bekijk de agenda.

24 uur voor de start van de Swing & Win wedstrijd sluit de inschrijving.

Een speler heeft ongeveer 1 minuut speeltijd. Maar de complete deelname duurt tussen de 5 en 10 minuten.

Op de driving range wordt op een groot beeldscherm de resterende speeltijd weergegeven.

De spelleider zal aangeven wanneer je klaar moet staan op de afslagplaats. Vervolgens wordt op LED schermen met een geluid en lichtsignaal de start en het einde van je speeltijd aangekondigd.

De prijs van de Swing & Win heeft een vast startbedrag. Voor elke deelnemer van de Swing & Win wordt het bedrag verhoogd. Als niemand heeft gescoord, begint de volgende wedstrijd met het eindbedrag van de voorgaande wedstrijd. Zodra er wordt gescoord zal die deelnemer er met het prijzengeld vandoor gaan. De waarde kan dus verschillen. Nadat iemand heeft gewonnen zal het prijzengeld weer worden teruggebracht naar het vaste startbedrag. Bekijk de huidige waarde van de prijs op de Swing & Win pagina!

Er is een vast startbedrag, per deelnemer wordt het startbedrag verhoogd. Iedere wedstrijd begint met het eindbedrag van de voorgaande wedstrijd. Zodra een deelnemer scoort zal het prijzengeld wint hij/zij de prijs met de waarde van dat moment belastingvrij . Het prijzengeld zal weer worden teruggebracht naar het startbedrag. Bekijk de huidige waarde van de prijs op de Swing & Win pagina!

Gratis deelnemen aan de Swing & Win kan alleen bij aankoop van een 9 of 18 holes greenfee.

De minimumleeftijd voor de Swing & Win wedstrijden is 18 jaar.

Ja, de aanmeldingen gaan per wedstrijd of arrangement.

Ja, je kan je voor meerdere Swing en Win wedstrijden inschrijven.

Zie de agenda van de Golfchallenge activiteiten en arrangementen op de reserveringspagina.

Nee, reserveren kan alleen via de reserveringspagina.

De waarde van de prijs kan je zien op de pagina over de Swing & Win.

Het gewonnen prijzengeld wordt door de organisatie op je bankrekeningnummer gestort.

De Swing & Win is onderdeel van alle arrangementen van de Golfchallenge of via aankoop van een 9 of 18 holes greenfee op de Golfchallenge website.

Ja, dit kan zeker. Het arrangement ‘groepscompetitie’ is hier perfect voor.

Ja, een greenfee is 1 jaar geldig. Dus bij aankoop van een greenfee is dit mogelijk. De greenfee is jouw bewijs om deel te mogen nemen aan de Swing & Win.

Ja, dit is toegestaan. Tenzij anders aangegeven op de website.

Nee. De belasting wordt automatisch ingehouden op het prijzengeld en afgedragen aan de belastingdienst door Stichting Golf Promotie Drenthe.

Golf

Golf is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je de basisprincipes en -vaardigheden een beetje onder de knie hebt, beleef je al snel veel plezier aan het golfspel. Het is het dus zeker waard om een golfles te nemen!

Op veel banen is het verplicht om in het bezit van een EGA handicap registratie te zijn. Maar bij Golfpark Exloo mag je ook zonder ervaring of registratiebewijs 9 of 18 holes lopen. Wel wordt het aangeraden om te starten met een golfles onder begeleiding op de driving range als je nog nooit hebt gegolfd. Bekijk de verschillende arrangementen van de Golfchallenge.

Ja, dit mag. Golfpark Exloo is een openbare golfbaan.

Nee, je hoeft geen lid te zijn om lessen te volgen. Zie op de reserveringspagina het Golfchallenge programma.

Je hebt geen golfmateriaal nodig als je gaat golfen onder begeleiding van een golfleraar. De golfclub heeft dan golfclubs te leen. Wanneer je zelfstandig wilt oefenen, kan je een golfset huren bij de receptie.

Het is van belang dat je goed kan bewegen en dat de kleding comfortabel zit en sportieve schoenen voldoen. Golfpark Exloo heeft kledingvoorschriften waar je je aan moet houden. Zodra je regelmatig gaat golfen raden we golfkleding en schoenen aan.

Volgens de regels mogen er maximaal 14 golfclubs in je tas zitten. Maar als beginnende golfer is een halve set meer dan genoeg. Dat zijn een driver, hybride, ijzer-7, pitching wedge, sandwedge en putter. Daarnaast zijn een golftas en handschoenen handig. In het begin kun je goedkopere golfballen of gebruikte golfballen (lakeballs) kopen.

Hier zit geen leeftijd aan verbonden. Wij zeggen altijd: “Je kan niet vroeg genoeg beginnen”.

Horecagelegenheid

Het restaurant heeft een gevarieerde kaart waar voor iedereen wat aantrekkelijks op staat. Bekijk het menu op de website van Golfpark Exloo.

Het restaurant is gelegen aan het golfpark. Je hebt dus tijdens het eten prachtig uitzicht over de golfbanen.

Bij het boeken van een arrangement wordt op de reserveringspagina de mogelijkheid gegeven om voor het restaurant te reserveren.

Parkeergelegenheid

Er is een ruime parkeerplaats die geheel gratis is.